Tuesday 21 January 2014

Cannabis fara "high"


Descoperirea care ar putea stopa efectul de “high” din marijuana medicinala
cannabis fara high 
     La o adunare stiintifica la Universitatea din Toronto, cercetatorii au descoperit un hormon uman care poate elimina efectul de “high” din marijuana.

     Lucrul important este deslusirea unui nou sistem (al creierului) despre care noi nu stiam ca este acolo” spune Ruth Ross, seful farmacologic la Universitatea din Toronto si un important autor al acestui studiu.

   Creierul are si foloseste (acest sistem) foarte atent pentru a controla efectele cannabisului.Implicatiile cu privire la asta or sa fie mari.” 

    Studiul a fost dat publicitatii de Journal Science. In el, Ross si colegii sai descriu precedentul sistem neural nestiut, care este declansat de prezenta in creier a cannabisului, in principal substantei sala active THC.

   Centrii sistemului  stimulati de asa zisul receptor pentru canabinoizi de tipul (CB1) sunt activati de THC.

     Acest receptor, spune Ross, in mod normal este activat de componentele din creier asemanatoare componentelor cannabisului. Aceste componente din creierul nostru au legatura cu lucruri precum: cat de mult mancam, memoria si starea de spirit.

  Totusi, ceea ce studiul a aratat, a fost ca receptorul CB1 este in stare sa se “controleze” singur cand este activat.

  Ca sistem de siguranta acest receptor produce un fel de hormon steroid, numit pregnenolone, care il poate “dezactiva”.

   Ross spune ca tocmai acest “sistem de siguranta” natural poate fi transformat in medicamente, care pot fi folosite pentru a controla efectele marijuanei (euforie, somnolenta sau pofta de mancare).

   Cercetatorul Pier Vincenzo Piazza, de la INSERM (Institut national de la sante et de la recherche medicale) din Franta spune ca: “pregnenolone nu poate fi folosit… pentru ca este asimilat gresit cand este administrat pe cale orala si odata ajuns in sange este rapid transformat in alti steroizi”.

      Dar cu toate acestea, el a spus intr-un comunicat de presa ca este o sansa mare ca o forma sintetica folosibila a acestui hormon sa fie creata.

No comments:

Post a Comment